Woningverkoop

Uw woning verkopen? Wij helpen in 6 stappen...

Hypotheekrente

Bekijk het overzicht en vergelijk alle rentes

Aankooptraject

Een huis gevonden? maar wat moet ik regelen...

Westkade 2, Waarland | Koop, Huur, Nieuwbouw, Buitenland, Recreatie
Zoekresultaat: Waarland | Vorige Pagina

Westkade 2 - Waarland

Gegevens

Vraagprijs: € 798.000 k.k.
Waardebepaling van deze woning

 Bereken Maandlasten
 
Vergelijk Hypotheekadvies kosten

Soort object: Vrijstaand

Meer informatie over deze woning

Kenmerken

Bouwjaar:  1902
Bouwkundige gebreken? Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Aantal kamers:  6

Woonoppervlak:  240 m² m2

Perceeloppervlak:  11000 m² m2

Inhoud:  450 m³ m3

Aanvaarding:  in overleg

Woning omschrijving

Een prachtig pand, gelegen in Waarland in de Kop van Noord-Holland. Deze woning op maar liefst 11.000 m² eigen grond biedt ongekende mogelijkheden. Het pand, gebouwd in 1901, is geheel gerestaureerd naar de normen van 2009. Bouwjaar basis van 1901, vanaf 1981 heden totaal vernieuwd. Inhoud woonhuis 450 m³ exclusief bijgebouwen
Grondoppervlakte ca 11000 m2 eigen grond Verwarming CV jr. 2000 Warm water Boiler jr. 2000 Elektra aardlekschakelaar en voldoende groepen. Kijk voor uitgebreide informatie en foto’s direct op www.westkade2waarland.nl
Recentelijke verbouwingen en vernieuwingen
Dak van de woning in 1999 geheel vernieuwd.
In 2008 is de woonkamer met open keuken vernieuwd. In 2008 nieuwe keuken, alle wanden met Granol, nieuwe radiatoren, nieuwe tegelvloer.
Hoewel de basis van de woning van begin vorige eeuw is, wijst niets hier meer op. Alles is in de afgelopen jaren (vanaf 1981) vernieuwd. De voorgevel is in geheel authentieke staat gerestaureerd, zodat het huis, vanaf de weg, erg goed in de omgeving past. Beneden overal dubbel glas behoudens de slaapkamer. De aanbouw aan de woning is van 1994. Dit gedeelte heeft een bitumen dak welke in 2006 is vernieuwd. Garage is van bouwjaar 2000. C.V. en boiler zijn van 2000. Elektra is ook recent vrijwel geheel vernieuwd.
Levensloopbestendig
De gehele benedenverdieping, dus zowel woonkamer als slaapkamer, is in 2008 voorzien van vanuit huis elektrisch te bedienen markiezen, die er authentiek uitzien, maar van de beste onderhoudsvrije materialen zijn vervaardigd. De oorzaak van de laatste verbouwingen is, dat de huidige eigenaar mindervalide is geworden. Daarom is gehele benedenverdieping drempel vrij, en zijn badkamer en toilet hierop aangepast. Deze aanpassingen zijn eenvoudig te verwijderen.

Benedenverdieping
Entree/ hal met meterkast en toilet. Zeer sfeervolle woonkamer met uitzicht op "De Hoge Brug" en op het "water van Alkmaar naar Kolhorn". Het uitzicht is prachtig en zeer afwisselend in de seizoenen, deze worden hier nog echt beleefd. In 2008 heeft eigenaar een open haard aan laten leggen. De schoorsteen is onderheid. Er is een prachtige, open, massief licht eiken keuken (jaar 2008) met een hardstenen blad. Ook vanuit de keuken heeft u een prachtig uitzicht. Keuken heeft verder een vaatwasser, 1 1/2 spoelbak, 5 pits gasstel, heteluchtoven, magnetron, koelkast. De vloeren van de woonkamer en de keuken zijn met plavuizen belegd.
Via de gang komt u in de grote slaapkamer beneden (24 m² met prachtige houten vloer) welke uiteraard ook voor andere doeleinden te gebruiken is. Aansluitend loopt u de moderne, sfeervolle en grote badkamer in welke in 2008 is gerestyled. Badkamer is voorzien van douchehoek en apart ligbad, dubbele wastafels en een designradiator.
Een ruimte met de wasmachine-, en drogeraansluiting, daarbij een C.V.kast en de bijkeuken completeren het geheel op de begane grond..

Bovenverdieping
De bovenverdieping bereikt u via een vaste hardhouten trap. Hier is een kantoor c.q. hobbyruimte, eventueel slaapkamer van te maken. Door de dakkapel is dit een prachtige ruimte met veel lichtinval. Daarbij aan de voor-, en de achterzijde van de woning een ruime slaapkamer en nog een klein slaapvertrek. De slaapkamers en het slaapvertrek zijn alle voorzien van ruime vaste kasten. Recentelijk is een toilet geplaatst. De open ruimte kan middels het plaatsen van een tussenwand eenvoudig omgebouwd worden in een extra ruime slaapkamer, waardoor er dan totaal 5 slaapkamers in de woning zijn.
Tuinen
Rondom het woonhuis en bijgebouwen liggen diverse tuinen. Voor het huis grasveld omzoomd door een heg waar het goed toeven is op zeer warme dagen. Door de bomen en de wind vindt u hier altijd verkoeling.
De tuin aan de oprijlaan is een aantal jaar geleden geheel nieuw aangelegd. Het onderhoud is door de vaste planten en goed onderhouden bodem tot een minimum teruggebracht. De tuin zelf is altijd groen en biedt elk seizoen wat.
De tuin achter het huis ligt zeer beschut en biedt daardoor veel privacy. Hier ligt een groot betegeld terras waar de hele dag de zon staat. Vooral in het voor- en najaar is het hier heel lang aangenaam. Wordt het u te warm, ligt er naast het terras een grasveld met aan de zijkanten heggen welke schaduw geven. Hier is ook de wijngaard gelegen.
Wijngaard
In een microklimaat gelegen kleine maar professioneel opgezette wijngaard met ca. 75 stokken met witte wijnen, Solaris en Johanitter. Door de ligging geeft deze wijngaard een enorme opbrengst en is momenteel 5 jaar oud en daardoor vol in productie momenteel. U kunt er voor kiezen zelf wijn te gaan maken of de druiven te verkopen aan een plaatselijke wijngaardenier.
Bijgebouwen
Aansluitend aan het woonhuis is een grote geïsoleerde garage (87,5 m² bouwjaar 2000) waarin ruimte voor ca. 5 auto’s. De deur is een elektrisch bedienbare zijwaartse schuifdeur. De gigantische ruimte met daarboven een zeer ruime zolder met een stahoogte van 3 1/2 meter biedt u enorm veel mogelijkheden. Vanuit de garage heeft u toegang tot de schuur (9x16m²) met nu drie stallen voor een zestal pony’s en een paar schapen en geiten. Aan de voorkant van de schuur is een grote roldeur. Het dak van de schuur is in 2000 vervangen.
Weiland
aan 2 zijden van het huis met tuinen is weiland gelegen. Aan de zuidkant ligt een weiland van ca. 2000 m². Aan de andere zijde van het huis ligt een stuk weiland van ca. 7500 m². De stallen komen rechtstreeks uit op het grote weiland. Kijkt u onder Paarden houden voor alle overige details en mogelijkheden.

Parkeerruimte
Voor het elektrisch bedienbare toegangshek is ruimte voor 4 auto’s. Eenmaal door het hek is er een ca 300m² geheel bestrate oprijlaan, waar u nog zeker 5 auto’s kunt parkeren, zonder de ingang van de garage te belemmeren. Uiteraard zijn zowel het toegangshek en de toegangsdeur van de garage, breed ca 7 m., vanuit huis en auto op afstand bedienbaar.
Heeft u een paard of meerdere paarden, zijn uw kinderen helemaal gek van paarden en gunt u ze een eigen paard of pony? Dan is dit pand ideaal. De huidige eigenaar heeft hier 30 jaar met veel plezier gewoond. Dit pand is indertijd gekocht omdat de kinderen graag zelf paarden aan huis wilden en de eigenaren zelf meer ruimte voor een moestuin.
Weiland
Ca. 9000 meter is weidegrond waar paarden en schapen op zijn geweid. Ruimte genoeg dus voor uw paarden. De stallen zijn gebouwd als zogenaamde loopstallen. Voordeel is wanneer u veel van huis bent, uw dieren toch zelf naar buiten en binnen kunnen. Handig, want onze schapen en paarden waren altijd al binnen voor de eerste druppel regen viel. Ook schapen staan liever binnen met slecht weer.
Stallen
Er zijn momenteel 3 stallen naast elkaar, waar u uw paarden kunt stallen. Er is nog voldoende ruimte om deze te vergroten zodat uw grotere paarden een zeer riant verblijf krijgen.
Tevens voldoende ruimte voor opslag van hooi en stro, direct gelegen aan de stallen, dus geen gesleep en gemakkelijk schoon en netjes te houden. Er is aan de voorkant van de stal een grote garagedeur geplaatst zodat de levering van hooi en stro praktisch zonder sjouwen gaat. Altijd fijn.
Wilt u geen paarden, maar wel schapen en geiten en ander kleinvee? Ook daarvoor is dit object zeer geschikt. Omdat het land rond de woning ligt, heeft u altijd zicht op uw dieren.
Manege
Op ca. 2 kilometer afstand, aan andere zijde van het dorp ligt een grote manege met binnen- en buitenmanege.
Heeft u interesse, aarzelt u dan niet maar belt u voor het maken van een bezichtigingafspraak. Voor nog veel meer informatie, kijkt u eens op www.westkade2waarland.nl Heeft u vragen, zijn wij uiteraard altijd bereid deze te beantwoorden, zowel persoonlijk als per email.


Inrichting

Nieuwe keuken nodig?
Keuken nodig? Keukenaanbieder
 
Laminaat, parket, houten vloer