Woningverkoop

Uw woning verkopen? Wij helpen in 6 stappen...

Hypotheekrente

Bekijk het overzicht en vergelijk alle rentes

Aankooptraject

Een huis gevonden? maar wat moet ik regelen...

Wieringerwerf € 279000,-
Castricum € 349500,-
Almelo € 427152,-
Leeuwarden € 7500,-
Ijsselstein € 349900,-

Koopakte

  • Voorlopig koopcontract
    Het voorlopig koopcontract wordt opgesteld wanneer u het bod van de koper hebt geaccepteerd.

    Wanneer er niets op papier staat, kan men ook niet aantonen dat er een overeenkomst tot stand is gekomen. Sinds 1 september 2003 is het zo dat u binnen drie dagen weer van de overeenkomst af kan, zonder dat het u geld kost. Het voorlopig koopcontract kunt u laten opstellen door een makelaar en notaris. U kunt het ook zelf doen, bv. aan de hand van een model.
  • Voorwaarden
    Zoals opleveringstermijn, waarborgsom (ca. 10% van de aankoopsom) en ontbindende voorwaarden.( voorwaarden waaronder de koop met terugwerkende kracht kan worden ontbonden). Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn: dat degene die het bod heeft gedaan de financiering rond moet krijgen of dat er eerst een bouwkundige keuring moet plaatsvinden. Voor het verkrijgen van een hypotheek is soms Nationale Hypotheek Garantie nodig, en ook het niet doorgaan van een Nationale Hypotheek Garantie kan als ontbindende voorwaarde gelden.

    Tevens kan in het voorlopig koopcontract opgenomen worden welke roerende zaken de koper wil overnemen.

Wanneer koper en verkoper het contract hebben getekend, gaat de akte naar de notaris. Deze zorgt tevens voor een transportakte, zodat bij het kadaster kan worden geregistreerd dat een huis van eigenaar is gewisseld.

De koop kan, nadat de handtekeningen op de koopakte zijn gezet, alleen ongedaan worden gemaakt als blijkt dat niet is voldaan aan ontbindende voorwaarden.

Veel van de passages hebben een zogeheten bewijs- en signaalfunctie. Ze dwingen koper en verkoper na te denken over allerlei kwesties en daarover iets op papier te zetten. Daardoor wordt de koper aangespoord zich aan z'n onderzoeksplicht te houden en de verkoper aan z'n informatieplicht.

Regel een makelaar via aankoop-begeleiding.

Uw woning verkopen?

vraag het aan LotteVrijblijvend advies van de makelaar over de verkoop, aankoop, taxatie en bemiddeling van uw woning.

Vraag het Lotte