Woningverkoop

Uw woning verkopen? Wij helpen in 6 stappen...

Hypotheekrente

Bekijk het overzicht en vergelijk alle rentes

Aankooptraject

Een huis gevonden? maar wat moet ik regelen...

Le Moulin Bousquet, 's Gravenmoer | Koop, Huur, Nieuwbouw, Buitenland, Recreatie
Zoekresultaat: 's Gravenmoer | Vorige Pagina

Le Moulin Bousquet - 's Gravenmoer

Gegevens

Vraagprijs: € 365.000 k.k.
Waardebepaling van deze woning

 Bereken Maandlasten
 
Vergelijk Hypotheekadvies kosten

Soort object: Vrijstaand

Meer informatie over deze woning

Kenmerken

Bouwjaar:  1860
Bouwkundige gebreken? Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Aantal kamers:  5

Woonoppervlak:  150 m² m2

Perceeloppervlak:  3790 m² m2

Inhoud:   m3

Aanvaarding:  direct

Woning omschrijving

Men komt ze nog sporadisch tegen, maar het bestaat nog : een landgoed bestaande uit een perfect woonhuis, omgeven door schuren en bijgebouwen, gelegen aan een klein riviertje – l’Alzou – met park, een boomgaard, fraaie natuurgebieden, oude eiken en kastanjes, een totaal oppervlakte van 3790 m².

Het landgoed ligt in het mooiste gedeelte van het département Aveyron, Midi-Pyrenees op 10 Km. van Villefranche-de-Rouergue. Een geasfalteerde zijweg brengt je via enkele andere huizen en (ex)boerderijen naar het landgoed in het dal aan het eind van de weg.

Het landgoed is plaatselijk bekend als “Le moulin Bousquet” en was vroeger dus ook een watermolen, waarin op waterkracht een houtzagerij gevestigd was. Het pand is gebouwd in 1860. Rond 2000 is het pand geisoleerd, gerenoveerd in stijl en getransformeerd in een comfortabele woonruimte. Op de begane grond is een grote werkplaats van 50 m². Op de eerste verdieping een woonkamer van 38 m² met een open haardpartij. En een mezzanine van 13 m². Enkele treedjes verhoogd is er de open keuken van 18 m².
Nog enkele treden hoger zijn 2 slaapkamers, 12 m² en 16 m²; een badkamer en apart een toilet.

De bijgebouwen, gegroepeerd rond de binnenplaats, zijn allen in goede staat en vrij in te richten naar behoefte of wens, o.a. bv. voor garages, voor gîtes om te verhuren. Of een stal voor paard(en), want er is ook een mogelijkheid een weiland van ca. 1 Ha bij te kopen.

De algemene staat van de gebouwen is goed: geisoleerd waar nodig of wenselijk, daken zijn opnieuw bedekt. Er is electrische verwarming, een boiler voor warm water, water en licht. Telefoon/adsl op aanvraag beschikbaar.
De ligging is ook ideaal: de achterkant wordt door de heuvels afgeschermd voor de noordenwind, de voorkant ligt derhalve op het zuiden.
Er is geen angst voor overstroming van het riviertje. Wel kan het niveau in de regentijd stijgen met 50 tot 100 cm hetgeen niet tot enige overlast leidt.

Het landgoed is te koop wegens familieomstandigheden en daardoor is de prijs voor dit object ook alleszins redelijk: 365.000 €. Geen makelaarskosten, wel notariskosten voor rekening van de koper.

Als u op zoek bent naar rust, vrijheid, uw eigen strandjes, viswater, uw eigen “petit coin du paradis” dan is dit een werkelijk uniek aanbod, bovendien direct bewoonbaar.




Inrichting

Nieuwe keuken nodig?
Keuken nodig? Keukenaanbieder
 
Laminaat, parket, houten vloer