Woningverkoop

Uw woning verkopen? Wij helpen in 6 stappen...

Hypotheekrente

Bekijk het overzicht en vergelijk alle rentes

Aankooptraject

Een huis gevonden? maar wat moet ik regelen...

dorpsweg 87, Twisk | Koop, Huur, Nieuwbouw, Buitenland, Recreatie
Zoekresultaat: Twisk | Vorige Pagina

dorpsweg 87 - Twisk

Gegevens

Vraagprijs: € 360.000 k.k.
Waardebepaling van deze woning

 Bereken Maandlasten
 
Vergelijk Hypotheekadvies kosten

Soort object: Twee onder één kap

Meer informatie over deze woning

Kenmerken

Bouwjaar:  1870
Bouwkundige gebreken? Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Aantal kamers:  meer dan 5

Woonoppervlak:   m2

Perceeloppervlak:   m2

Inhoud:   m3

Aanvaarding:  in overleg

Woning omschrijving

Sfeervolle woning in het pittoreske Twisk. Waar wonen en werken gecombineerd kan worden.
Voormalig gemeentehuis, gebouwd in 1870, in twee appartementen verdeeld (mogelijkheid om het pand in zijn geheel te kopen), voorzien van originele en rustieke details, o.a originele ijzeren ramen, grof balkenplafonds, die voor uitstraling zorgen. ’s Morgens ontbijten in de zon op het bordes genietend van het dorp wat langzaam ontwaakt is voor ons een heerlijke manier om de dag te beginnen.

Twisk is een dorp in de gemeente Noorder-Koggenland, in de provincie Noord-Holland, ten zuidwesten van de stad Medemblik. Vanuit het dorp aansluiting met de A7. Het was vroeger een echt lintdorp, maar sinds het eind van de 20e eeuw zijn er aftakkingen met nieuwbouw. Wel is de hoofdbasis van de plaats nog de oude lintbebouwing. Het dorp is een beschermd dorpsgezicht en heeft twee kerken en vele antieke stolpboerderijen. Het kent zelfs één van de hoogste concentraties van de stolpboerderijen in Nederland. Twisk trekt van oudsher vele kunstenaars.


Indeling is als volgt;

Bovenverdieping
- hoofdslaapkamer (4.30 x 4.45 m) voorzien van originele grove donkere balken
- overloop (3.10 x 3 m) waar de Nefit HR combi ketel is ingebouwd
- badkamer (3.20 x 2.20 m) voorzien van ligbad, aparte douche, toilet en wastafel.
- Werkkamer (4 x 5 m)
- Kleine slaapkamer (4.30 x 4.45 m), met vast hoog bed.

Het leefgedeelte ligt ongeveer 1 meter boven de straat wat een leuk zicht geeft.
- Woonkamer (6.60 x 6.10, hoogte 3.80 m), voorheen de trouwzaal, openslaande deuren naar het bordes. Zwaar balkenplafond, een fraaie Franse schouw met gashaard, een geschilderde houtenvloer en hoge ramen.
- Woonkeuken (3.30 x 6.10, hoogte 3.30 m) handgemaakte houten keuken met een natuurstenen blad, 5 pits gasplaat, turbo oven en mogelijkheid tot aansluiting van een afwasmachine. Veel lichtinval door de drie ramen.
- De gezamenlijke hal (3.45 x 8, hoogte 3.50 m), natuurstenenvloer, fraai plafond met sierornamenten, voordeur en toegang tot de twee appartementen en aansluiting voor wasmachine.

Souterrain
- Een ruimte verdeeld in verschillende ruimtes (totaal; 5.20 x 13 m, hoogte 2.35), voorzien van de oude dorpscel die iets lager ligt waardoor het plafond hier 2.65 hoog is. Het souterrain is een droge ruimte omdat Twisk op een terp gebouwd is. De verwarmingsbuizen zijn vernieuwd en er is een aansluiting voor CV. De oude fundering is ingepakt in gewapend beton. Mogelijkheid om hier extra woon-/werkruimte te creëren.

Tuin:
- gezamenlijk pad (21 x 5 m) mogelijkheid tot parkeren van uw auto, maar dit kan ook aan de overkant op het Coenplein
- beschutte tuin (6.5 x 10.5 m), fraai aangelegde sierbestrating met oude geeltjes en klinkers, rozenbogen, buxus en half rond zitgedeelte


Twisk heeft een dorpsraad en heeft een eigen website waarop veel informatie over het dorp is terug te vinden: www.dorptwisk.nl met vele karakteristieke details.


Inrichting

Nieuwe keuken nodig?
Keuken nodig? Keukenaanbieder
 
Laminaat, parket, houten vloer